CryoGas d.o.o. path Početna path O nama

O nama

Preduzeće za inženjering i proizvodnju tehničkih gasova KryoGasd.o.o. posluje pod tim nazivom od 05.07.1996.godine, kada je svoje poslovanje započelo puštanjem u rad punionica boca kiseonika i ugljen-dioksida..

Delatnost preduzeća je inženjering, proizvodnja i prodaja: Tehničkih gasova, CNG-a, Metana, TNG-a i Tečnih goriva.

Podaci o preduzeću:

Menadžment preduzeća:

Glavni pravci razvoja » CNG • Tehnički gasovi • TNG • LNG (projekat u progresu)

KRYOGAS d.o.o., u našoj zemlji inače poznat kao jedan od pet najeminentnijih proizvođača i dobavljača tehničkih gasova - u deceniji za nama izvršio znatna ulaganja u razvoj kompletnog energetskog programa, koji danas podrazumeva sledeći asortiman:

Definišući sopstveni rast i razvoj kroz Sistem-CryoGas,poseban akcenat je stavljen na komprimovani prirodni gas (Metan): CNG! Rad sa CNG-om je postao prioritet kompanije, koja je ubrzo uložila značajna sredstva u izgradnju svojih, a istovremeno i prvih Stanica za CNG u Srbiji. Već nekoliko godina unazad CryoGas uredno snabdeva eminentne domaće potrošače (transportni saobraćaj i industriju) CNG-om ruskog porekla i kvaliteta. Takvo opredeljenje kompanije jasno govori o njenoj inovativnosti i okrenutosti ka bliskoj budućnosti, odnosno - spremnosti da se prave koraci kojima se stvara budućnost, kroz određivanje prioriteta i njihovu realizaciju u praksi!

Rastući trend potrošnje prirodnog gasa u Srbiji je sasvim razumljiv, s obzirom na jasan pravac u kojem se kreće Evropa - kada su u pitanju energenti (upotreba i izvori snabdevanja). Prave prednosti korišćenja CNG-a vrlo brzo će doći do izražaja, imajući u vidu skoru i sada već sasvim izvesnu zabranu korišćenja tradicionalnih goriva, pre svih - dizela: Upotreba vozila koja koriste dizel u gradskom prevozu je zabranjena u većini evropskih zemalja, a broj onih koji uvode takve propise je u stalnom porastu. Izvesno je da će u EU uskoro stupiti na snagu i zabrana ulaska u gradske sredine i svim putničkim vozilima koja troše dizel-gorivo! Za komprimovani prirodni gas (CNG) se može reći da je najperspektivnije fosilno gorivo - ne samo zbog postojećih prirodnih rezervi i vrlo prihvatljive cene, već i sa ekološkog stanovišta.

Kako neretko sa ponosom ističemo: CryoGas je prvi u Srbiji započeo izgradnju Stanica za punjenje vozila CNG-om, a trenutno ga distribuiramo kroz sopstvene Stanice za snabdevanje, i to: 3 u Beogradu (Novi Beograd, Palilula i Čukarica) i 1 u Subotici. Istovremeno vršimo i dalja ulaganja u širenje svoje mreže na teritoriji Srbije (u bliskoj perspektivi su stanice u Inđiji, Novom Pazaru, Zaječaru, Užicu, Leskovcu itd.). U svakom većem gradu u Srbiji danas postoje ovakve stanice (trenutno ih ima već 15) i njihov broj je u stalnom porastu (!) - što je izuzetno dobar i koristan pokazatelj za sve sadašnje i buduće potrošače CNG-a.

Imajući u vidu kompleksne potrebe potrošača - uvek smo spremni da svojim kupcima obezbedimo CNG kroz kvalitetne uslove snabdevanja, sa tendencijom da svakako donosimo određena poboljšanja njihovoj postojećoj ekonomiji i načinu funkcionisanja. Pri tome ne podrazumevamo samo kompletnu (tehničku i logističku) podršku pri eventualnoj preorijentaciji ka potrošnji prirodnog gasa, već i druge benefite do kojih klijenti mogu doći - zasnivajući dugoročnu saradnju sa našom kompanijom (npr.: prostrani parking-prostori na obodu Beograda i u Novom Pazaru; CryoGas-platne kartice sa povlašćenim uslovima plaćanja; ...)!